Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere bakarak ne kuruluşlarda yangın bapsı sarf etmek zorunludur bakacak olursak;

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın en kötü risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, anatomi boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet kösteklemek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına ne olan çekicilik sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Ciddi sınıftaki alışverişyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Kavil konusu güç zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Derece: Haberde adı sabık firma isimleri ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayan olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları Yangın Kapısı Fiyatları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu kapılar baz olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Camlı yangın bapları yahut panik barlı yangın bapları diğer yangın bapsı türleri arasındadır.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Report this wiki page